LAST OG ANLEGG

Vi betjener all lokal industri

Vårt team hjelper deg med de riktige dekkene best egnet for dine behov.

Dekkservice AS har det rette dekket for deg, enten du transporterer varer eller mennesker, om du kjører langdistanse, på landeveier eller i byer, eller om du leverer til anleggsplasser eller utenfor allfarvei!

Med god kvalitet på dekkene til riktig pris, leverer vi dekk over hele Møre & Romsdal.

Ring oss på 71 24 91 80 eller send en epost til post@dekkservice.no

TOR SANDHAUG

Salgssjef last/anlegg
tor@dekkservice.no
71 24 91 90

KNUT EVEN MELSÆTER

Verksmester 
last/anlegg/landbruk
90 61 06 73

TOMAS TURULIS

Verkstedsmedarbeider
Person/vare

 

INGAR ÅNDAL

Verkstedmedarbeider
Last/anlegg/landbruk

 

UTVIDET KRAV TIL
VINTERDEKK PÅ VOGNTOG

Fra 1. januar 2015 vil tunge kjøretøy få påbud om vinterdekk på ALLE hjul- OGSÅ på tilhengere.

Høsten 2013 ble det innført påbud om vinterdekk for tungbil over 3.500 kilo. Løfteaksler og tilhengere var imidlertid ikke omfattet av dette påbudet- her var det kun krav om minimum mønsterdybde på 5 millimeter i vintersesongen.

Påbudet utvides fra 1. januar 2015 slik at biler OG tilhengere til biler som hver har en tillatt totalvekt på over 3500 kilo vil få påbud om vinterdekk på ALLE aksler fra denne dato. Påbudet vil videre fremover gjelde i perioden fra 15. november til 31. mars. Da vinterdekk for enkelte dekkdimensjoner på tunge kjøretøy kan være vanskelig tilgjengelig vil det bli etablert overgangsordninger for disse.

Vegdirektoratet innførte høsten 2013 nye og skjerpede regler for vinterdekk og kjettinger til tyngre kjøretøy. En kort oppsummering av disse er som følger:

Fra 1. november til første mandag etter 2. påskedag (Nord-Norge: Fra 15. oktober til 1. mai) kreves det en minimums mønsterdybde på 5 millimeter på ALLE aksler på tunge kjøretøy. Utenom denne tiden er mønsterdybdekravet 1,6 millimeter.

I tillegg til dette så kreves det OGSÅ i perioden fra 15. november til 31. mars at det skal være VINTERDEKK på styreaksel og drivaksel. På løfteaksel og hengeraksler er det ikke krav om vinterdekk. Et vinterdekk defineres som et dekk som er M+S merket, alternativt «3 peak mountain snowflake». Dekkene skal være særskilt fremstilt for vinterkjøring. (NB!)

For kjøretøy med tillatt totalvekt over 3.500 kg må det også være kjettinger med bilen dersom det skal kjøres på veger med snø og is.

I perioden det er krav om 5 millimeter mønsterdybde skal kjettinger være med, uavhengig av kjøreforholdene. Kjettingene må være tilpasset hjulene på kjøretøyet og til enhver tid gi kontakt mellom kjettinger og veibane. De skal være laget av metall/stål, være egnet for føreforholdene og tåle påkjenningen.

Motorvogn med tillatt totalvekt over 3.500 kilo må ha med minst tre kjettinger

  • En tilpasset forhjul
  • To tilpasset drivhjul

Vogntog (motorvogn med tillatt totalvekt over 3.500 kg og tilhenger) må ha med minst syv kjettinger hvis motorvognen har tvillinghjul på drivakselen.

  • En tilpasset motorvognens forhjul
  • Fire tilpasset motorvognens drivhjul
  • To tilpasset hengerens hjul

Dersom motorvognen i et vogntog har enkle hjul på drivakselen, eller bruker dobbelkjetting, skal det medbringes minst fem kjettinger. Dobbeltkjetting er en kjetting som dekker begge hjulene i en tvillingmontering.

  • En tilpasset motorvognens forhjul
  • To tilpasset motorvognens drivhjul
  • To tilpasset tilhengerens hjul

NOEN AV VÅRE MERKER

Slapp av,
vi hjelper deg!

Ingen grunn til panikk! Vi skjønner at dette kan være vanskelig.

Vi er eksperter på vårt felt, og hjelper deg mer enn gjerne med det du måtte trenge!